דפים

יום שלישי, 27 בדצמבר 2011

טיפים לתזונה בריאה באקדמית- חלק ראשון

כולנו מודעים לחשיבות אורח החיים ותזונה נבונה אך לא תמיד קל לנו לשלב בחירות נכונות בשגרת העבודה והלימודים .

לכן, צרפתי עבורכם כמה טיפים קטנים שיכולים לסייע לכם לשלב תזונה נבונה, בשגרת לימודים עמוסה:


    1. רובנו מתחילים את היום בשעות הבוקר המוקדמות ולכן, לפני שמתחילים את מטלות היום, חשוב לקדיש זמן לארוחות בוקר מאוזנת הכוללת דגנים מלאים וחלבון. לדוגמא :
ü      כריך עם גבינה/קוטג/ גבינה צהובה וכדומה (רצוי עד 3%- 9% שומן ). 
ü      מי שאוהב ומעדיף דגני בוקר רצוי לבחור באלו המכילים דגנים מלאים וסיבים שכן הם תורמים לתחושת שובע ופעילות תקינה של מערכת העיכול .
ü      למי שקשה לאכול בבוקר, רצוי לקחת מעדן/כריך לדרך.  

 
2. חשוב מאוד לאכול במרווחי זמן שבין שעה וחצי לשלוש שעות, אך מכיוון שאת רוב שעות היום אנו מבלים מחוץ לבית זה דורש מאתנו התארגנות מוקדמת. הנה כמה רעיונות  שדורשים מעט מאמץ אך יעזרו לכם לחסוך כסף וקלוריות :
ü      השתדלו להכין מראש קופסא עם ירקות חתוכים בשלל צבעים
ü      הכינו מראש כריכים עם ממרחים שונים: /ביצה/ חזה עוף/ סלט טונה/ ירקות קלויים. כך תוכלו לשלוט בעצמכם על הכמויות ואחוזי השומן, לבחור דברים בריאים יותר ולהכין את הכריך בדיוק כפי שאתם אוהבים.
ü      קחו עמכם שתי מנות פרי לדרך ממבחר פירות כגון: תפוח, בננה, כוס תותים, תפוז, 2 קלמנטינות קטנות, אפרסמון, תמר וכדומה.
ü      ואם מתאפשר – רצוי מאוד להכין בקופסא את ארוחת הצהריים החמה לחמם לאכול בחוץ.

 
3.     3. רצוי לשתות כ 2 ליטר מים ביום,  אך בימי החורף כשהצמא פחות מורגש זו יכולה להיות משימה קשה. הנה   כמה רעיונות שיעזרו לכם בנושא:
ü      לצאת מהבית עם בקבוק מים ולמלא בהמשך היום לפי הצורך.
ü      למי שיותר מתקשה לשתות, ניתן להוסיף נענע ולימון ובכך לשדרג את טעם המים.
ü      ורעיון נוסף הוא להוסיף לבקבוק סוכריה ללא סוכר בטעם שאוהבים, כך טעם המים יהפוך מתקתק.

נסו לאתגר את עצמכם ולאמץ בכל שבוע טיפ חדש , ובכך תוכלו לשפר את התזונה שלכם. 

ההמשך יבוא ...



מורן פוקס,
בוגרת החוג למדעי התזונה , B.Sc., מכללת תל חי.
רכזת אקדמית בחוג לניהול וכלכלה , האקדמית תל אביב - יפו .